Na een sollicitatie niets meer van je laten horen?

Steeds vaker lezen we over kandidaten die hun (aankomend) werkgever in het ongewisse laten. Ook werf& schreef er vorige week een artikel over. Ghosting wordt het genoemd, een term die eerder bekend is geworden in de dating-wereld. Kandidaten laten ergens aan het begin, midden in of zelfs aan het einde van een sollicitatieprocedure ineens niets meer van zich horen.

Voorheen waren het natuurlijk voornamelijk werkgevers die kandidaten ineens niets meer van zich lieten horen. Nu de arbeidsmarkt weer aantrekt en er in sommige vakgebieden echt een tekort aan goede werknemers is, blijkt dat het steeds vaker andersom voorkomt. Onderzoek toont ook aan dat hoewel kandidaten het niet prettig vinden als het hen overkomt. Ze het geen probleem vinden om het bedrijf in het ongewisse te laten.

Een goede ontwikkeling? Wij denken van niet. Wij zijn van mening dat zowel aan de werkgevers- als aan de werknemerskant een goede en open communicatie van belang is. Heb je ergens anders een beter aanbod gekregen? Of gaan wij toch liever verder met een andere kandidaat? Beide situaties komen dagelijks voor. Het is natuurlijk wel zo fatsoenlijk, en menselijk, om hier over te communiceren. Dit verzekert je ook van een goede toekomstige werkrelatie. Toch herkennen wij deze trend niet direct. Dus wellicht geldt hier het alom bekende spreekwoord: “Wie goed doet, goed ontmoet”?