Dankbaarheid

Iedere ochtend als ik mijn ogen weer mag openen, realiseer ik mij hoe dankbaar ik ben. Ik merk dat ik er een gewoonte van begin te maken: dankbaar zijn,…hoe ik dat doe? Als ik net mijn ogen heb geopend, ga ik op het randje van mijn bed zitten. Ik stretch mij uit, en terwijl ik dit doe spreek ik mijn dankbaarheid uit voor een nieuwe dag, en andere dingen die mij te binnen schieten. Zo begin ik de dag positiever, geeft energie en ben ik mij bewust dat niet alles vanzelfsprekend is. Vooral nu niet…

De wereld is in de ban van het coronavirus, er worden drastische maatregelen genomen om de verspreiding te remmen, ook hier in Nederland. Ons leven is op de kop gezet door dit virus, ook ik heb mij de afgelopen dagen afgevraagd, in welke foute film we zijn beland.

En ondanks alle ellende die ontstaat in deze crisis, zie ik ook mooie dingen, mensen die elkaar helpen, initiatieven die ontstaan, verbindingen, laten we als land zien hoe sterk, slim en solidair we zijn.

Ik kan gelukkig vanuit huis werken, alles is er, maar zoveel mensen hebben niet die mogelijkheid of kunnen dit niet.

Probeer te leven vanuit vertrouwen, geloof en hoop, alles gaat voorbij, ook deze crisis. Neem je verantwoordelijkheid, zorg goed voor jezelf, en elkaar.

Wilma Olde Riekerink

hashtag#dankbaarheid hashtag#coronavirus hashtag#vertrouwen